A fogíny egy rostokban gazdag lágyszövet, mely bőrünkhöz hasonlóan sokrétű, de az egyik legfontosabb feladata a fognyaki terület és a csontozat védelme a mechanikai, kémiai, termikus hatásoktól, valamint a kórokozóktól. Éppen ezért a fogíny egészsége nem csak esztétikai okokból fontos, de kiemelkedő szerepe van az egész szervezet védelmében.

A fogínyt ért káros hatások okozhatnak fájdalmas fognyaki érzékenységet, ínyvérzést, duzzanatot, illetve fogíny visszahúzódást. A fogíny problémák kezelést meghatározza az azt okozó tényező. Néhány esetben kizárólag műtéti úton, azaz fogínyplasztika segítségével lehetséges a korrekció.

Az ínyplasztika, egy helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás, mely alkalmas a felhúzódott ínyszövet pótlására (ehhez a szájüreg más területeiről nyerünk szövetet, vagy helyben helyezzük át az íny egy részét, vagy saját vérből előállított fibrinmembránt használunk), vagy egy esztétikus ínykontúr kialakítására. 

A Bátorfi Fogászaton alkalmazott modern berendezések és az orvosok kiemelkedő szaktudása, tapasztalata garantálja az Ön ínyplasztikai műtétének sikerét.

A kezelési tervet pontosan az Ön igényeinek megfelelően készítjük el, legyen szó ínyvisszahúzódásról (szabadon lévő foggyökér felszín) vagy esetleg rövid fogakról (“ínymosoly” esetében).

Mi a teendő ínyplasztika után?

A gyógyulási idő függ a műtéttel helyreállított terület nagyságától. Lehet akár 1 hét, de nagyobb műtét esetén 2 hét is. Az egészséges állapot kialakulásához 3 hónap szükséges.  

Sikeresen bejelentkezett

Az alábbi foglalásról emailt küldünk a megadott email címre:

Teljes név
Email
Telefonszám
Időpont
Megjegyzés

Foglaljon időpontot!