Sok esetben a kisgyermekek már akkor kerülnek a fogászati rendelőbe, amikor súlyos fogszuvasodás alakult ki. A barázdazárás a fogszuvasodás megelőzésének egyik nagyon hatékony módja, amely a 6 éves kor után megjelenő első maradandó őrlőfogak védelmére szolgál. Ez egy rövid, teljesen fájdalommentes beavatkozás.

 

barázdazárás

 

Ezzel az egyszerű eljárással megkímélhetjük a gyermekünket a későbbi kellemetlen fogászati beavatkozásoktól. A fog felszínén, különböző típusú barázdák, mélyedések vannak, amelyek lehetnek sekélyek, kevés csücsök lejtővel, ahol kevésbé alakul ki szuvasodás, de előfordulhatnak mélyebbek is, ahol sokkal gyakrabban találkozunk problémával. Néhány esetben a barázda alja olyan mélyen is lehet, ahová a fogkefe sörtéi sem érnek el.

A kezelést a fogak előtörését követő 6 hónapban érdemes elvégezni.

 

A barázdazárás menete

 

A fog rágó felületének letisztítása után, egy speciális savval maratjuk meg a barázda rendszert. A barázdák szélére egy folyékony tömőanyagot applikálunk, melyet megvilágítunk, így a fény hatására az megköt. Ha már minimálisan elkezdődött a szuvasodás a barázdák mélyén, akkor egy speciális nagyon vékony fúróval a szuvas részt eltávolítjuk a zárás előtt.

A kezelés minőségét az alkalmazott anyagok is nagyban befolyásolják, ezért a Bátorfi Fogászaton kizárólag innovatív, kiváló minőségű anyagok kerülnek felhasználásra. Ezért a végeredmény tartósabb és kisebb arányban fordul elő a kezelési után tapasztalható érzékenység.

Az eljárás eredményeként a fogak barázdáit, gödröcskéit elzárjuk a szájüregtől, így ez a módszer hatékonyan segít a fogszuvasodás megelőzésében.

 

A barázdazárás:

 

Sikeresen bejelentkezett

Az alábbi foglalásról emailt küldünk a megadott email címre:

Teljes név
Email
Telefonszám
Időpont
Megjegyzés

Foglaljon időpontot!