Mikroszkópos Gyökérkezelés

A modern anyagoknak és technológiáknak köszönhetően a gyökérkezelés fájdalommentesen, akár egy találkozás alkalmával elvégezhető beavatkozás.


Miért szükséges beavatkozás a gyökérkezelés?

 

A kezelés, a panaszos fog megmentésére szolgáló eljárás, melyre több okból is szükség lehet. A megbetegedést okozhatja túl mély szuvasodás vagy fogat érő erős trauma, ütés, törés, melynek hatására a fog idegkamrai része megnyílik. A fogbélkamrába baktériumok jutnak be és az ott lévő szövetek megfertőződnek, így egy gyulladásos állapotot idéznek elő. A gyulladásnak több fajtája és fázisa van, lehet akut, amikor már fájdalom, duzzanat, esetleg láz is jelentkezik, és lehet krónikus gyulladás, amikor a páciens nem veszi észre, és a fog időközben elhal. Ilyen esetben röntgenfelvétel szükséges, melyen egyértelműen láthatóak a gyulladás jelei. A fog koronai és a gyökér részben található idegkamrák megbetegedésekor gyökérkezelés válik szükségessé.

A gyökérkezelés az egyik legösszetettebb és legbonyolultabb fogászati ellátások egyike. A rövid távú sikereket hagyományos gyökérkezeléssel is elérhetünk, de gyakran előfordul, hogy a fog panaszos marad, vagy idővel azzá válik. Mikroszkópos kezeléssel azok a fogak is jó eséllyel kezelhetők, amelyeknél a hagyományos, szabad szemmel történő beavatkozások esetében már problémák adódhatnak.
A modern anyagoknak és technológiáknak köszönhetően a gyökérkezelés fájdalommentesen, akár egy találkozás alkalmával elvégezhető beavatkozás.

mikroszkópos gyökérkezelés

A mikroszkópos gyökérkezelés előnyei


A Bátorfi Fogászat kiemelt célja a fogak megmentése és a tünetmentes állapot fenntartása. A siker érdekében modern műszerezettséggel és magas szintű szaktudással rendelkezünk. A rendelőben elérhető kiváló minőségű ZEISS mikroszkóp segítségével nagy nagyításban végezzük a fogkezeléseket, így minden apró részlet láthatóvá válik, és precízebb, részletesebb munkát biztosítunk. Mikroszkópos gyökérkezelésünket tapasztalt specialista orvosok végzik, így nemcsak hatékony, de időben is hatékonyabb a hagyományos kezelésekhez képest, ráadásul tartósabb eredményeket érünk el.

A mikroszkópos gyökérkezelés lehetővé teszi a fogak akár negyvenszeres nagyításban történő kezelését, így még a szabad szemmel nem látható elváltozások is jól feltárhatóak. A kezelés során az összetett, sok kis csatornából álló fog belső üregeit kell kitisztítani. A csatornák száma a fog gyökerének számától függ, és a mikroszkóp használata jelentősen megnöveli az apró részek megtalálásának biztonságát, ezáltal lehetővé téve a fertőzött csatornák hatékony tisztítását. Az eljárás előnye, hogy kisebb üregek kialakításával csak a beteg foganyagot távolítjuk el, így megőrizve a fogak stabilitását és egészségét.A gyökérkezelés menete

A gyökérkezelés előtt részletes röntgenfelvételeket vagy szükség esetén 3D CT felvételeket készítünk, hogy pontosan meghatározzuk a fog anatómiáját, a gyökereket és csatornarendszert részleteiben feltérképezzük, valamint alaposan megtervezzük a kezelés folyamatát.

A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük, és a fog hosszanti tengelyében található idegkamrájának megnyitásával kezdjük. Miután feltártuk a csatornákat, speciális eszközökkel, úgynevezett apex lokátorral meghatározzuk a csatornák hosszát. A csatornákat ezután gépi eszközökkel kitágítjuk, fertőtlenítő anyagokkal alaposan kitisztítjuk, majd végül tömítjük. A gyulladás mértékétől függően esetenként gyógyszeres ideiglenes töméssel lezárjuk a csatornákat.

Ha a fog gyökércsatornái tökéletesen kitisztíthatóak és száríthatóak, akkor a fog gyökértömése akár egyetlen ülésben is elvégezhető. Ez azt jelenti, hogy a gyökérkezelés nem igényel több alkalommal történő visszatérést, hanem már az első találkozáskor teljes mértékben elvégezhető.


A mikroszkóp más alkalmazási területei

A mikroszkóp alkalmazása számos területen jelentős előnyöket nyújt a fogászati kezelések során. Tömések, héjak készítése és fogcsiszolás esetén a mikroszkópos munka precíziójával és pontosságával jobb eredmények érhetők el. Az ilyen fejlett technikával végzett fogorvosi beavatkozások tartósabb munkákat eredményeznek, amelyek hosszabb ideig szolgálják a páciensek fogainak egészségét.

A fogászatban alkalmazott mikroszkópos eljárások révén a fogorvosok részletesen és alaposan ellenőrizhetik a munkafolyamatokat, minimalizálva ezzel az emberi hibák lehetőségét. A pontos és precíz munkavégzés lehetővé teszi, hogy a fogorvosok magas színvonalú szolgáltatást nyújtsanak, amely növeli a páciensek elégedettségét és hozzájárul a jó egészségi állapotuk fenntartásához.

A mikroszkópos technológia alkalmazása nemcsak a fogorvosok munkáját segíti elő, hanem a páciensek számára is előnyös. Az ilyen fejlett technika révén a fogászati beavatkozások kevésbé fájdalmasak és kellemetlenek lehetnek, ami javítja a páciensek élményét és bizalmát a fogorvosi kezelések iránt.

Válasszon minket, és tapasztalja meg a mikroszkópos fogászati ellátás előnyeit, melyek garantáltan hosszú távú egészséget és elégedettséget eredményeznek!

 

A mikroszkópos gyökérkezelés:

 

Sikeresen bejelentkezett

Az alábbi foglalásról emailt küldünk a megadott email címre:

Teljes név
Email
Telefonszám
Időpont
Megjegyzés

Foglaljon időpontot!